Marloes trainer in ont-wikkeling
   

MapsTell 

De wereld van Verschil

MapsTell is een uniek instrument dat individuen en teams helpt bij het verkennen van persoonlijke en professionele ontwikkeling. Met behulp van geografische kaarten en symbolen op “De Wereld van Verschil” brengt MapsTell gedragspatronen in kaart en biedt het inzicht in communicatie, samenwerking en leiderschap.


De Wereld van Verschil

Welk gedrag laat ik zien, en ook wel gedrag heeft mijn collega? Het daadkrachtig rijk? Invloed rijk? Of toch meer het stabiele rijk of het consciëntieuze rijk? Of is het een combinatie? Waarom kan ik met de een zo goed samenwerken, en snap ik een ander totaal niet?


Met de wereldkaart van gedrag waar je letterlijk overheen kunt lopen, wordt zelfreflectie en effectieve interacties bevorderd. Het stelt mensen in staat om beter te begrijpen wie ze zijn, hoe ze reageren op uitdagingen en hoe ze optimaal kunnen samenwerken in verschillende contexten. MapsTell is een waardevol instrument voor persoonlijke groei en teamontwikkeling.




MapsTell voor jongeren

De wijde wereld

Speciaal voor jongeren tussen de 12 en 19 (vanaf groep 8) heeft MapsTell de Wijde Wereld ontworpen. Een kleurrijke geheel waarbij het diverse gedrag zichtbaar is in een visueel aantrekkelijke mat met taal gericht op de jongeren. De bergen en zeeën, boten en vliegtuigen, maar ook eilanden en vuurtorens worden aangevuld met duidelijke woorden en zinnen. In vergelijking met "de Wereld van Verschil" minder spreekwoordelijke taal, duidelijkere symbolen en bovenal is de mat iets overzichtelijker en daardoor ook rustiger. 

De Wijde Wereld

De jongeren vullen vooraf geen vragenlijst. We willen ze meer zelf laten ontdekken wie ze zijn. Als hulpmiddel is er er een werkboek die ze onder mijn begeleiding, in een les vol interactie en uitdagingen, gaan invullen. In dit werkboek staat ook de kaart die ze dan weer thuis met hun ouders kunnen bespreken. 

Met de vragen en opdrachten die er in staan, gaan de jongeren verdiepen op zichzelf. Hoe maak ik mijn huiswerk? Hoe gedraag ik me thuis, en welk gedrag laat ik zien op school? En is mijn beste vriend ook degene met wie ik het beste huiswerk kan maken? 

Uiteraard kan de kaart in de mentorlessen terugkomen wanneer er gesprekken zijn over gedrag. Daarnaast past de Wijde wereld bij de vakken: Nederlands, LOB, maatschappelijk werk en werk je hiermee aan de mentale ontwikkeling en gezondheid van jongeren. 

Daarnaast heb ik ervaren dat deze "jongeren-mat" ook goed in te zetten is bij (jong)volwassenen met bijvoorbeeld autisme. Doordat de kaart iets rustiger is en de taal concreet, is het goed te volgen voor (jong-)volwassenen met autisme. 

De Wijde Wereld, mat en werkboek

We gebruiken bij deze training voor (jong-)volwassenen geen werkboek, maar zorgen dat er interactie is over de verschillende rijken door bijvoorbeeld een quiz die aansluit bij de belevingswereld van de deelnemer. 

Een waardevolle avond waar ook de deelnemers van Stichting avondje uit veel hebben geleerd èn een gezellige avond hebben gehad!.