Marloes trainer in ont-wikkeling
   

Training voor scholen  

Neurodiversiteit 

 (adhd, autisme (ass), executieve functies)

Als gedragsspecialist deel ik graag kennis, voorbeelden en praktische tips over neurodiversiteit. Niet alleen voor scholen, maar ook voor teamleiders en teams die op een inclusieve manier met elkaar, of hun doelgroep, om willen gaan.

De training voor teams en teamleiders worden afgestemd op de vraag. Wil je breed of verdiepend aan de slag, algemene informatie of inzoomen op een specifieke doelgroep.

Vanuit Edulin-Q geef ik op scholen trainingen over zowel adhd als autisme. Twee basistrainingen waarbij ik je veel handvatten bied om op een praktische manier om te gaan met het diverse gedrag in de groep. Dit kan voor lerarenteams, maar ook voor geïnteresseerde die met jongeren werken.

De neurodiversiteit in combinatie met een puberbrein kan ingewikkeld zijn. Een training op dit gebied geeft je meer kennis, en je leert stapjes waar je de volgende dag direct mee aan de slag kunt. Hierdoor kun je met een positieve insteek en een goed gevoel aan de slag.

Uiteraard bied ik naast deze training verdiepende trainingen over de verschillende neurodiverse onderwerpen zoals: neurodivers werken en leren, adhd, autisme, hoogbegaafdheid en executieve functies.
Door mijn jarenlange ervaring in het speciaal onderwijs en opleiding tot gedragsspecialist, kan ik veel praktische tips geven waardoor docenten met de grote diversiteit aan leerlingen op een fijne en positieve manier aan de slag kunnen.

SVA samenwerkingsverband autisme

Als lid van het SVA werk ik graag samen met andere professionals op het gebied van autisme. Door dit fijne netwerk weten we elkaar te vinden en blijven we op de hoogte van actuele ontwikkelingen.


  • Neurodiversiteit
  • Neurotypisch en neurodivers brein